Movie Magic ━━☆.。.:*☆

Assalamualaikum

I had done watching Bridge to Terabithia movie.
It's amazing ! hehe


Bridge to Terabithia tells the story of Jess Aarons and Leslie Burke, ten-year-old neighbors who create a fantasy world called Terabithia and spend their free time together in an abandoned tree house.
And Jess like Leslie, cute litte couple..
 

Josh Hutcherson as Jess Aarons

 

 # he also acted in the film Journey 2: The Mysterious Island ✖‿✖ #

AnnaSophia Robb as  Leslie Burke 

# she also acted in the film Charlie and the Chocolate Factory ʘ‿ʘ yeah, hair full off gum #
 

♥ they looked like honey.. sweet 

and 
Bailee Madison  as May Belle Aarons


# this litte also acted in the film Phoebe in Wonderland (。・ω・。) #

I'm not satisfied with the ending of this story because Leslie died :( 
Huhu they're cute when together , Jess and Leslie..




Ustaz Azhar Idrus

Assalamualaikum


Cuba teka gambar apa tu ..
Hahaha ek eleh.
Nampak kan ?

-Ustaz Azhar Idrus-
-30 September 2012-
-Ahad-
-Selepas solat Maghrib-

kat mana ? kat mana ?

-Masjid Al-Ikhwaniah, TCU-

Hmm.. Ustaz Azhar Idrus nak datang ke masjid berdekatan rumah saya lah..
Saya excited, ayah saya excited, ibu saya excited, kakak saya excited, najwa excited, Insyirah excited, Hafizuddin excited, abang Ammar excited, abang Helmi excited (tapi tak boleh hadir, jauh) dan orang-orang taman juga excited nak jumpa orang ganu ni..
Ikuti kisah selanjutnya....

Cinta kerana Allah ♥ ლ(╹◡╹ლ)



Rasulullah SAW bersabda " Tidak sempurna iman seseorang kamu hingga dia mengasihi saudara Islamnya seperti mana dia mengasihi dirinya sendiri "

Selalu dengar hadith ni kan ? Ok tahu..

Assalamualaikum
[Cinta itu suatu kuasa kerana ia terletak dalam hati, ia raja yang paling berkuasa dalam kerajaan diri manusia]

Saya tahu kalau manusia kalau cinta  (☞゚∀゚)☞  ALLAH (yang paling utama), Rasulullah SAW, Ibu Ayah dan  Lelaki (heh betulla kan) tapi hey hey hey saya cinta kat kawan-kawan saya... Oh no no no Izzah bukan L****** , ok.

Cinta oh cinta..
Cinta kat kawan-kawan macam hadith kat atas tu la.. Kita kena loving beb

Tapi kan nak jiwang kat sini SIKIT je, semua orang takkan terlepas dengan benda alah tu... cintu tu ah.
Ya ya ya same with Izzah, sebab apa kita ada perasaan tu ek ?

Baiklah, Izzah ada jumpa kata-kata ni, dia kata.. "Cinta bukan hanya bermadah, tapi cinta adalah AMANAH dari Allah. Sesungguhnya cinta itu indah kerana ia adalah kurniaan Allah Yang Maha Indah. Justeru, jagalah kesucian dan keindahan cinta itu dengan berkata kepada kekasih hatimu, "Aku Cinta padamu kerana Allah !""  -Pahrol Mohamad Juoi-

Alahai macam mana cakap macam tu, nak jumpa depan depan pun malu-malu, ceh ceh ceh hahah tapi betul la, tapi kalau malu malu, gunalah kemudahan telekomunikasi yang ada pada zaman mutakhir ini.. Tapi Izzah takkan buat perkara sedemikian, ayoyoyo !
Tapi benda tu amanah, maksud Izzah cintu tu, amanah adalah satu tanggungjawab, tanggungjawab is responsibility, responsibility hua mas uliyyatu.. hehe ok ok. Amanah ni wajib tahu.


"Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a. katanya : Sesungguhnya Rasulullah s.a.w. telah bersabda : 


Tanda-tanda orang munafik ada tiga perkara, iaitu apabila bercakap dia berbohong, apabila berjanji dia mungkiri dan apabila diberi amanah dia khianati

(Riwayat Bukhari, Muslim, Tirmizi, Nasaie dan Ahmad Ibnu Hambal).  





Elele tititititi tomey tomey tuh.. Yeah when she be honest to me that she felt jealous when I talk to others and not hearing her story.. *jangan fikir lain tau !* and you know what she bluetooth me this (n˘v˘•)¬


 *yah Nanba Senpai :D
  _______________________________________________________
 Ketika dilanda kemiskinan, manusia inginkan kekayaan. Ketika dipinggirkan, manusia inginkan kasih sayang. Ketika dizalimi, manusia inginkan keadilan. Ketika dilanda kejahilan, manusia inginkan ilmu pengetahuan.
 _______________________________________________________

Jigsaw Puzzle

Life is like puzzle,
we've to fit one piece at a time,
but Allah SWT see the completed puzzle before we even begin.



Life without pretending,
Love without depending,
Listen without defending,
Speak without offending.
(✪㉨✪)


"If Allah knows the any goods in your hearts, he will give you something better..."
[Surah Al-Anfal 8:70]

((-_-)) .اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

Assalamualaikum.
Sihat wal 'afiah ? Alhamdulillah..
Hari ni 7 September 2012 bersamaan hari Jumaat.

Tadi tunggu ibu yang dari KL pergi shopping barang-barang jahitan dan terus ke Ampang untuk ambil adik-adik dekat sekolah SRA Al-Iman. Time tunggu tu, izzah duduk kat pondok sekolah berdekatan dengan kantin bersama Nur Anis Amira , Siti Nur Rahmah, Ezzatul Helwa dan Nur Aqilah 'Uzma.. Sementara tunggu ibu datang tu, izzah dengan Helwa pergi beli nasi goreng, *saya dapat nasi goreng kampung, helwa dapat nasi goreng biasa (^◇^)*

Bila Helwa my bestie sudah pulang bersama nasi gorengnya dengan Aqilah, mesti ah duduk sorang-sorang ken, izzah dengar je anis dengan rahmah chatting dan izzah jenis suka menyampuk. Time tunggu tu tiba-tiba ada sekumpulan pelajar lelaki asrama nak pergi solat Jumaat dan 'dia' melambai-lambai tangannya kat izzah sambil menguntum senyuman yang ek eleh..(◑‿◐)

Saya harap, saya tidak terlalu taksub dengan dunia minat-meminati yang boleh membawa ke an-naar, Astaghfirullah, ya Allah lindungi hati aku ya Allah..

Selepas dia dah mula melangkah pergi ke rumah Allah bersam
a rakan-rakannya. Izzah terus menanti nasi goreng yang belum siap dimasak oleh ibu kantin sambil perut kruk kruk akibat kelaparan. Time tu  izzah still dengar je cerita-cerita yang 'wow' dari Anis.

Bila nasi goreng yang dipesan tadi dah siap, apa lagi makan ah !.. Time tu still dengar lagi cerita Anis. Yep, dia memang banyak cerita. Semangat !
Izzah makan separuh je, yang lebih bagi kat adik, Farhatin Najwa, baik kan? Agagagaga weeek "δ"

Lepas tu pergi duduk lagi dekat dengan diaorang, tiba-tiba ada part interesting, pasal gangguan,

Anis kata, orang yang mengubat dia tu kata, kalau ada pape yang kita rasa tak kena,

cepat beristighfar, then baca Surah As-saffat ayat 1-10 & Surah Al-hajr.

Anis kata, orang tu cakap, gunanya surah ni untuk memantulkan balik 'benda' tu kat tuan dia.

Kalau boleh seharian hidup kita, berzikir banyak-banyak.

Jangan bila 'benda' tu dah datang, baru nak pergi berubat.

Mencegah lebih baik dari mengubati, right ?




p/s : jangan buat perkara yang boleh mensyirikkan Allah

jangan buat perkara yang boleh mengurangkan iman kita,

biarpun iman kita seperti jin = meningkat dan berkurang tapi berusahalah untuk meningkatkan iman kita.

Allah the Most Merciful and full of compassion, so banyakkan solat taubat.

Kita minta perlindungan dari Allah Subhanahu wa ta'ala.

Ada 1 teka-teki yang Izzah dapat dari ustazah Munyra ما الصلاة لا تحتاج الى الوضوء؟ [Apakah solat yang tidak memerlukan wuduk?]. 
Jawapannya... tentedeng selawat keatas Nabi Muhammad صلى الله عليه وسلم ☆ 

Banyakkan lah berselawat. Sabda Rasulullah (S.A.W.) yang bermaksud: “Sesungguhnya manusia yang paling utama denganku pada hari kiamat ialah yang paling banyak berselawat ke atasku”. [Hadith riwayat Imam Tarmidzi daripada Abdullah bin Mas’ud r.a]
Ni bukan ceramah aw .. izzah just nak remind for myself and your your your your your self..


映画。

Assalamualaikum
______________
video

Nak share satu lagu yang kawan Izzah suka sangat

Lagu ni OST bagi cerita Natsu no Koi wa Nijiiro ni Kagayaku

Izzah ada tengok sikit cerita ni, boleh la tahan

dan dan ada satu lagi lagu untuk cerita ni..

 Arashi - love rainbow
⊙△⊙

WW2 (✖╭╮✖)


Assalamualaikum.

Tadi baru je lepas tonton cerita Pearl Harbour.
waduh best weyh.
cerita ni pasal World War II antara Pearl Harbour kat Hawaii dengan Japan.




Bila tengok cerita ni asyik cakap 'ouch-ouch' sebab tengok orang kat dalam cerita ni kena tembak.
Sememangnya Japan dulu kejam tapi sekarang baik, ok je.

Ibu kata cerita ni dah 2 kali keluar kat tv apa tah, ye ah bab-bab tv ni mundur sikit.





(ノ#-_-)ノ

Aidilfitri

Assalamualaikum
__________________

Selamat Aidilfitri ..


ngehehe suka lagu ni. well, tak tau nak cakap apa.. selamat hari raya untuk semua yang paling best dapat wish raya dari orang 'tu' siap ada bintang-bintang lagi.. Special tak ? hehe , terima kasih. Terima kasih juga kepada kawan-kawan, sahabat-sahabat, rakan-rakan yang bagi wish, ramai ~  *SKEMA*  This year family and Izzah celebrated Eid at Slim River, Perak Darul Ridzuan..
Cucu dara Hj Baharin Bin Mat Nor
Ni siblings Izzah, sebenarnya ada lagi 3 orang Helmi (sekarang ada kat Egypt), Hafizuddin dan Insyirah. 
Mari mar Izzah tunjuk gambar Abang Helmi  ヘ( ̄ー ̄ヘ)

 Abang Izzah yang kiri sekali pakai baju chocolate.  Hensem ? Alhamdulillah.
Ni pula Farhatin Najwa, adik Izzah bawah Izzah, beza kami setahun je.. Dia 1996 Orang kata kami kembar tapi tak pun !   Akhir kata, Happy Eid.. Izzah lepas raya terus trial SPM, best kan ? Makan lemang, nasi impit, kuah kacang dan rendang, bukak sekolah, belajar, blur ~